FREE SHIPPING OVER 1500 NOK

FAST SHIPPING WITH DHL

WORLDWIDE SHIPPING

Plastfritt – et løfte til naturen

I Tufte jobber vi hver dag for å finne løsninger på hvordan vi kan lage de beste produktene av høy kvalitet, uten at det involverer plast eller skaper tilsig av plast til naturen. Vi har lovet oss selv og naturen å begrense bruken av plast og plastfibre i vår klesproduksjon. Det innebærer blant annet å kutte bruk av vanlig polyester og aldri produsere en eneste polyester-fleece.

Alltid mulig å bli bedre

Vi er på konstant utkikk etter alternative miljøvennlige måter å produsere produkter med samme kvaliteter som vi finner i polyester. Etter å ha lært hvordan polyester-fleece lages av små mikroplastfibre som konstant faller av ved bruk, og dermed forurenser hav og natur, bestemte vi oss for at dette ikke er noe vi vil være en del av. Mange tenker ikke over at ved bruk av polyester bidrar man til at tilsiget av mikroplast fortsetter. Bruken av polyester er vanlig fordi det er billig og har gode materialegenskaper. 

For oss i Tufte holder ikke det. 

I jakten på et bedre alternativ har vi landet på resirkulert polyester. Det forårsaker mindre forurensing av luft, vann og jord sammenlignet med bruk av vanlig polyester – og det holder også plastflasker og andre plastobjekter borte fra fyllingen. Dette er ikke nødvendigvis det beste alternativet i lengden, men det er det beste alternativet akkurat nå. 


Vi jobber hele tiden for å forbedre våre produkter og vår produksjon slik at våre kunder kan ta i bruk kvalitetsprodukter som føles godt.

Innpakning

Det finnes ikke tall på hvor mye plast som brukes på emballasje i butikker rundt om i verden. I dag er plast unødvendig ofte materialvalget for innpakning av varer som skal ut til forbruker, enten det er klær, verktøy, leker eller mat. Vi ville endre på dette, og i 2017 byttet vi ut all plasten med pappemballasje.
Omhyggelig brettet og 100 % resirkulerbart. For oss var dette et godt og bærekraftig alternativ ettersom det bidrar til mindre bruk av plast og dermed også lavere risiko for at plast ender opp naturen.

utvikling av produkter

Hver gang vi utvikler produkter er vi opptatt av plaggene ikke bare skal føles gode å ha på seg, de skal også være gode for kroppen og naturen. Når vi lager et plagg som f.eks. en ullgenser, strekker vi oss langt for å sørge for at kun glidelåsen er det som står igjen av plast. Resten er naturlige og resirkulerte materialer. 


 Når vi nå lanserer vår nye Active-kolleksjon fortsetter vi å strekke oss for å finne de beste løsningene, som både er skånsomme mot huden og som tar vare på omgivelsene våre. Alle produktene er laget i bluesign® resirkulert polyester og nylon, er lette, komfortable og myke. Materialene puster godt og transporterer fukt slik at produktene ikke føles klamme selv etter en tung treningsøkt.

Nedbrytbar T-skjorte

Skal vi unngå etterspørsel av plastprodukter og tilsig av plast til naturen må vi ta i bruk naturlige materialer, samtidig som vi sikrer forlenget bruk og gjenbruk av de produktene som allerede er laget. 

Vi har derfor laget vår Eco Blend T-skjorte som er 100 % nedbrytbar, laget av 20 % resirkulert bomull og 80 % økologisk bomull. Den er ikke tilsatt fargestoffer eller andre kjemiske virkestoffer som f.eks. blekemidler. I tillegg har vi valgt å sy T-skjorten med Tencel-tråd, i stedet for polyester eller nylon, og merkelappen er laget i økologisk bomull. Dette betyr at Eco Blend T-skjortene vil kunne bli en naturlig del av kretsløpet, da materialene er fullstendig organisk nedbrytbare.

Bildet viser t-skjorten etter kun to måneder i komposten.

Kampanje med WWF Verdens naturfond

Tufte har sammen med WWF Verdens naturfond en kampanje mot plast og tilsig av plast i naturen. Våre medarbeidere brenner for bedre produktvalg for små og store, men med en kvalitet som får produktene til kunne vare og tåle bruk. Sammen med WWF har vi fått frem betydningen av å velge alternativt for at vi og naturen skal få det bedre. Kampanjen er gjennomført med midler fra Miljødirektoratet og Oslo kommune. 

Tufte jobber hele tiden med å utfordre oss selv og leverandørene våre på å bli enda litt bedre. Det er et løfte til oss selv og til naturen. 

– Nordmenn blir stadig mer bevisste på hvordan klærne de kjøper påvirker miljøet. Men de trenger gode alternativer, som både strekker til på kvalitet, samtidig som de ikke forsøpler naturen med mikroplast og andre skadelige stoffer. Derfor er det utrolig viktig at klesprodusenter som Tufte går foran, utvikler nye produkter, og gir forbrukerne muligheten til å gjøre mer miljøvennlige valg, sier generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell.

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

EN
EN