Om Tufte Wear

Om Tufte Wear

Vårt mål er å lage så komfortable klær som mulig, produsert på den mest miljøvennlige måten vi kjenner til. Tufte Wear ble grunnlagt av Olaf Tufte. En ordentlig fin fyr, bonde og olympisk mester fra Vestfold. Med mantraet «Det er alltid mulig å bli bedre» begynte Olaf å lage supermyke boxere til den hardt arbeidende mannen. Merket har kommet langt siden den tid, men mantraet står fortsatt like stødig. Det er grunnlaget for alt vi gjør, og driver oss fremover mot stadig nye mål.

2018_02_02_Bilder_OmTufte_Nett

Bærekraft

Med fokus på miljøvennlige tekstiler har bambus alltid vært det viktigste råmaterialet for oss.

Bambus vokser fort, behøver ingen ekstra vanning foruten regnvann, heller ingen kjemikalier eller sprøytemidler. Kort fortalt er bambus skikkelig bra. Når vi bruker bomull i klærne våre er målet å bruke økologisk bomull, av god kvalitet. Noe vi anser som riktig og viktig med tanke på naturen.

Vi kan garantere at du aldri vil finne fleece av polyester i vårt sortiment.

Vi har gitt et løfte til oss selv og naturen at vi skal begrense bruken av plastfiber i klærne våre. Det betyr å kutte vanlige polyeseter- og fleeceprodukter. Polyesterfleece består av mikroplastfibre som løsner i vask og ved bruk, og forurenser havet og miljøet; Dette er ikke noe vi ønsker å bidra til. Resirkulert polyester er et bedre alternativ, ettersom det gir mindre forurensning av luft, vann og jord sammenliknet med ikke-resirkulert polyester. Det er hardt arbeid å lage bærekraftige tekstiler, men det føles veldig bra – og det gjør også våre produkter.

2018_02_02_Bilder_OmTufte_Nett2

Miljøvennlige pakninger

For å minimere mengden avfall og totalt eliminere bruken av plast lanserte vi nye pakninger i 2017 – laget kun ved bruk av papp. Omhyggelig brettet og 100 % resirkulerbare.

2018_02_02_Bilder_OmTufte_Nett3

Olaf har skapt et solid merke med både ønske og evne til å vokse. Han har samlet et team som alle står på for å levere produkter han med glede kan sette navnet sitt på. Vi i Tufte kommer til å fortsette å jobbe for å bli bedre, hver dag. Vi oppfordrer derfor alle forbrukere til å hjelpe oss, og vi tar gjerne imot tips på hvordan vi kan bli bedre.

2018_02_02_Bilder_OmTufte_Nett4