Svanemerket – Tufte Wear

Due to high demand, a slightly longer delivery time than usual must be expected.

FAST SHIPPING WITH DHL

Free shipping over NOK 999.

DUTIES AND TAXES PAID

TUFTE HAR FÅTT SVANEMERKET!

Tufte sitt undertøy har endelig blitt sertifisert av det offisielle miljømerket Svanen!  

Svanemerket er opprettet av myndighetene for å gi forbrukere troverdig miljøinformasjon, og er en helhetlig merkeordning som vurderer alle relevante miljøproblemer i livssyklusen. Bare varer og tjenester som oppfyller deres ambisiøse krav til klima, kjemikalier, naturmangfold og sirkulær økonomi blir sertifisert.  Slik gjør Svanemerket det enkelt å gjøre mer miljøvennlige valg. Og nå er Tufte sitt undertøy offisielt et av disse valgene.  

 Våre boxere og hipstere til herre, dame og barn, er laget av vårt helt eget unike materiale; SoftBoost™. SoftBoost™ er en unik miks av bambus lyocell og modal fibre som gjør undertøyet usedvanlig mykt og komfortabelt, samtidig som det er like slitesterkt som bomull. Undertøyet er i tillegg Oeko-Tex® Standard 100 sertifisert, som vil si at plaggene er helse- og allergitrygge og inneholder et absolutt minimum av restkjemikalier. 

Hva betyr det at klærne våre har fått svanemerket? la oss forklare litt.

Å produsere klær er jo i utgangspunktet ikke spesielt miljøvennlig. Det er en lang og komplisert prosess, og veien er lang fra bambus til truse. Viskosestoff som er laget av trevirke er både svært energikrevende å lage og produseres ofte med hjelp av en rekke problematiske kjemikalier. Svanemerket stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen, fra bambusgresset i Kina og helt frem til butikkhyllene her hjemme i Norge. De vurderer alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis, og peker på de produktene som helhetlig sett er de beste miljøvalgene. Miljøkravene er mange, konkrete og strenge, og produsentene må dokumentere at de oppfyller dem. Svanemerket sjekker alt og drar på kontrollbesøk på produksjonsstedet uansett hvor det er i verden.

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Svanemerket har strenge krav til råvarer og kjemikalier i tekstilproduksjonen.

I vårt tilfelle er råvarene i undertøyet vårt bambus og modal. Bambus er i seg selv svært bærekraftig da det vokser raskt, bruker lite vann, ingen sprøytemidler, ingen kunstgjødsel og ingen kunstig vanning. Svanemerket stiller strenge krav til hvilke kjemikalier som kan brukes og hvordan de skal håndteres av fabrikken før, under og etter bruk. De stiller også krav til utslipp av prosessvann fra fabrikken lokalt der den ligger. Bambusen i vårt SoftBoost™-materiale heter «lyocell» pga prosessen bambusen går igjennom for å bli fiber: det er et lukket loop-system med kun økologiske løsemidler. Ved å bruke en lyocell-prosess reduserer vi vannbruken betraktelig ved å resirkulere og gjenbruke vannet og løsemiddelet til det er tomt. Sluttresultatet er et mykt fiber helt fritt for skadelige kjemikalier. Modalen som bambusen blandes med er rekonstruert tre-basert cellulosefiber: supermykt med høy våtmodul og høy slitestyrke. Treverket er hentet fra gårder som praktiserer bærekraftig skogbruk, og fiberet i seg selv er sertifisert trygg for skadelige kjemikalier.

ARBEIDSFORHOLD OG ARBEIDSMILJØ

Svanemerket setter ikke bare krav til materiale, men også til arbeidsforholdene på fabrikkene – og krever at fabrikkene skal oppfylle FNs/ILOs kjernekonvensjoner ifbm arbeidsmiljø. Det betyr for eksempel at det ikke skal være tvangsarbeid eller barnearbeid, at arbeiderne ikke skal diskrimineres og at de skal ha frihet til å organisere seg.

GOD KVALITET

Det er viktig at klærne vi produserer og våre kunder kjøper er av god kvalitet, slik at de varer lenge. Det har lenge vært en kjerneverdi hos Tufte. Og Svanemerket stiller flere krav til klærnes kvalitet:

- Klærne skal holde godt på farge og fasong.

- Klærne skal være av minst samme kvalitet som tilsvarende andre plagg på markedet.

Den gode kvaliteten dokumenteres gjennom flere spesifikke tester.

OFFISIELL SERTIFISERING AV KLÆR

Svanemerket ble opprettet for å gjøre det enklere for forbruker å velge miljøvennlige produkter i et stort marked med mange produsenter. Miljømerkeordningen er en nøytral tredjepart og et offisielt miljømerke i alle de nordiske landene. 93 prosent av den norske befolkningen kjenner Svanemerket sin logo, og ser dette som et kvalitetsstempel.

 Vi i Tufte er veldig stolte over å bære denne logoen på våre pakninger, og at vårt undertøy offisielt er et godt og miljøvennlig valg.

Close (esc)

Popup

Register as a user or log in to earn points on this purchase. Read more here

Create user / login

Search

Added to cart