ETT LØFTE TIL NATUREN

PLASTFRITT

I Tufte jobber vi hver dag for å finne løsninger på hvordan vi kan lage de beste produktene av høy kvalitet, uten at det involverer plast eller skaper tilsig av plast til naturen. Vi har lovet oss selv og naturen å begrense bruken av plast og plastfibre i vår klesproduksjon. Det innebærer blant annet å kutte bruk av vanlig polyester og aldri produsere en eneste polyester-fleece.

TUFTE WEAR

ALLTID MULIG Å BLI BEDRE

Vi er på konstant utkikk etter alternative miljøvennlige måter å produsere produkter med samme kvaliteter som vi finner i polyester. Etter å ha lært hvordan polyester-fleece lages av små mikroplastfibre som konstant faller av ved bruk, og dermed forurenser hav og natur, bestemte vi oss for at dette ikke er noe vi vil være en del av. Mange tenker ikke over at ved bruk av polyester bidrar man til at tilsiget av mikroplast fortsetter. Bruken av polyester er vanlig fordi det er billig og har gode materialegenskaper. 

For oss i Tufte holder ikke det. 

I jakten på et bedre alternativ har vi landet på resirkulert polyester. Det forårsaker mindre forurensing av luft, vann og jord sammenlignet med bruk av vanlig polyester – og det holder også plastflasker og andre plastobjekter borte fra fyllingen. Dette er ikke nødvendigvis det beste alternativet i lengden, men det er det beste alternativet akkurat nå. 

Vi jobber hele tiden for å forbedre våre produkter og vår produksjon slik at våre kunder kan ta i bruk kvalitetsprodukter som føles godt.