Tufte Wear

HVA ER BAMBULL®?

tufte wear

HVA ER BAMBULL®?

Bambull® er en Tufte-oppfinnelse som kom til verden i 2014. Navnet Bambull® er en blanding av ordene bambus og ull, og spiller direkte på plaggets sammensetning.

tufte wear

TO-LAGS KOMFORT

Dette er to-lags ullundertøy med myk bambusviskose på innsiden, og superfin og varm merinoull på utsiden. Sammensetningen av Bambull® er magisk, spesielt for personer med sensitiv hud, eksem eller hudallergier. Her får man varmen fra ull, men ingen ull direkte mot huden! Klærne er nemlig konstruert slik at den myke og skånsomme bambusen er brettet ut over alle åpninger; for eksempel på genseren hvor bambusviskose er plassert rundt halslinningen, håndledd og rundt kanten helt nederst. Slik sørger Bambull® for at alle kan ikle seg godt og varmt ullundertøy, uten å klø! Det er også noe av grunnen til at du finner Bambull® på apotek. 

I 2017 gjennomførte vi en spørreundersøkelse der opp mot 95 % av personer med sensitiv hud og/eller hudallergier var svært fornøyde med Bambull®-plaggene – og det er en helt fantastisk respons!

Black

tufte wear

BÆREKRAFTIGE RÅMATERIALER

Tuftes Bambull® er også en mer bærekraftig variant av et to-lagsprodukt. Der enkelte produsenter velger å ha polyester eller annet syntetisk materiale på innsiden, har vi bambusviskose. Både bambusviskose og merinoull er basert på naturlige råmaterialer, som igjen gjør Bambull® til et mer miljøvennlig valg. 

Bambull®-familien har vokst seg stor og består nå av plagg til hele familien. Alt fra overdeler, stillongs, lue, pannebånd og hals til heldress til minstemann. 

TUFTES VARMESKALA

Våre baselayers er delt opp i varierende varmegrad utifra plaggets funksjon og evne til å holde på varmen, og går fra Warm til Warmer og Warmest. Vår klassiske Bambull® er kategorisert som Warm da den har bambusviskose på innsiden og ingen ull direkte mot huden. 

God og varm, og bra for sensitiv hud.