Tufte Wear

HVA ER SOFTBOOST™?

tufte wear

Materialet som brukes i klær betyr noe

Vi i Tufte mener at materialet som brukes i klær betyr noe. Derfor er vi stolte av og helt åpne på at vi bruker bambus; det vokser raskt, bruker mindre vann, ingen sprøytemidler, ingen kunstgjødsel og ingen kunstig vann. Kort sagt er det ganske fantastisk og miljøvennlig.

tufte wear

Fiber Helt Fritt for Skadelige Kjemikalier

Vårt unike SoftBoost™ materiale er laget av bambus lyocell blandet med modal fibre. Lyocell er prosessen bambus går igjennom for å bli fiber: et lukket loop-system med kun økologiske løsemidler. Ved å bruke en lyocell-prosess reduserer vi vannbruken betraktelig ved å resirkulere og gjenbruke vannet og løsemiddelet til det er tomt. Sluttresultatet er et mykt fiber helt fritt for skadelige kjemikalier. Dette er viktig for oss.

tufte wear

Supermykt, sterkt og holdbart materiale

Modal er rekonstruert tre-basert cellulose fiber: supermykt med høy våtmodul og høy slitestyrke. Treverket er hentet fra gårder som praktiserer bærekraftig skogbruk, og fiberet i seg selv er sertifisert trygg for skadelige kjemikalier.

Ved å blande disse to fibrene får vi et supermykt, sterkt og holdbart materiale produsert på en svært bærekraftig måte. I tillegg er alle SoftBoost™-produkter sertifisert ved Oeko-tex 100 standarden, som garanterer at alle produktene er fri for skadelige kjemikalier.