FAVORITTER I TURGARDEROBEN

KLÆRNE TIL TUREN

Skal du ut på tur i fjell, fjord, skog og mark? I den forbindelse er det en ypperlig anledning til å oppgradere turtøy-garderoben. 

Her kan du lese om Stine Næss-Hartmann og Martin Helseth sine favoritter, perfekte for formålet.

tufte wear

ALLSIDIGE PLAGG

Én av dem som er blitt begeistret for Tufte, er Stine Næss-Hartmann – treningsinstruktør, løpeentusiast og influencer, og vår egen Tufte-ambassadør. 

– For meg så er Tufte et utrolig allsidig merke. Du har ekstremt kule turklær som passer til all slags vær enten det er tur på fjellet, i skogen eller bare i nærområdet ditt, sier Hartmann, som er offisiell Tufte-ambassadør.– For eksempel er singleten i 95% SoftBoost™ utrolig myk, og passer perfekt under en genser når man er på tur, men også som party-topp om du skal på byen, ler hun.Den aktive kvinnen ble nylig mor for første gang, så byturer er det mindre av for øyeblikket. Dermed har Tufte blitt en stor del av den nye hverdagen. 

– Jeg har jo blitt en «triller» og går x antall turer med minsten hver dag. Da er det helt gull å ha klær som holder deg tørr og varm i ustabilt sommervær som vi har i Norge. Jeg vil trekke frem softshell-serien Willow med turbukse- og jakke. De er helt nydelige og fantastisk behagelige å gå tur i. Helt perfekt til dager der det plutselig begynner å dryppe når du er ute på tur, sier Hartmann. 

Willow-serien består også av shorts, turbukse og zip-off bukser. 

tufte wear

KLÆR FOR TØFFE MENN

En annen som også har fått øynene opp for Tufte, er roer Martin Helseth. I sommer skulle han ha deltatt i olympiske leker i Tokyo med sjefen selv, Olaf Tufte, men mesterskapet er blitt utsatt til neste år som følge av koronaviruset. Konkurranse er derfor blitt byttet ut med treningsøkter i hjembyen Ålesund. Da er det greit å ha varme klær.

– Det er jo helt gull å ha noe som holder deg varm - og det gjør Tufte, forteller Helseth. Roeren er, som Hartmann, ambassadør for Tufte og har testet det meste av kolleksjonen. Han bruker ofte produkter fra Tuftes Hazel-serie, da spesielt turbukser og jakke. Serien består også av anorak og turshorts i økologisk bomull. 

– Jeg bruker klærne mye i forbindelse med trening, spesielt for å holde meg varm mellom økter. Ellers blir det fjellturer og da er Tufte perfekt. Jeg har brukt turbuksene mye. De er utrolig behagelige.
- Ellers har jeg alltid Bambull® ullundertøy innerst når jeg er ute på tur, sier Helseth.– Det er ekstremt høy kvalitet på produktene, og du kan bruke dem igjen og igjen uten at de blir slitt. I tillegg er det et stort fokus på miljø og bærekraft hos Tufte, noe som er veldig viktig for meg, legger han til. 

Den populære Willow-serien finnes også for menn og består av turbukse, turjakke og turshorts i softshell. Dette er teknisk turbekledning med blant annet lufting til høy aktivitet. 

tufte wear

FLERE FAVORITTER

Blant andre favoritter trekker Helseth frem de nedbrytbare Eco T-skjortene. De er laget av laget av 80 % økologisk bomull og 20 % resirkulert bomull, uten bruk av helseskadelige kjemikalier. Dette gjør T-skjortene 100 % nedbrytbare. Etter noen måneder i kompost, blir den rett og slett til jord.– Ikke bare er de utrolig gode å ha på og ser stilige ut, det at de er nedbrytbare gjør dem ekstra kule. Du kan bruke dem med god samvittighet, sier Helseth. 

Næss-Hartmann har vært Tufte-ambassadør i over ett år og har fått brukt det meste i kolleksjonen. Når vi spør om én favoritt, kommer det heller flust på rams - sokker med regnbue-mønster og behagelige luer i en rekke farger. Allikevel er det én favoritt influenceren sverger til når hun skal ut på tur. 

– Ullundertøyet Bambull®. Det er helt fantastisk. Det bruker jeg både på fjellturer, kjølige sommerdager og power-walk turer. Du trenger ikke å bekymre deg for å bli kald når du er utendørs med Bambull®. 

Bambull® er to-lags plagg med merinoull utenpå og bambusviskose inni, det er utrolig mykt og holder deg varm. Plaggene fra Tufte i Bambull® er laget slik at huden aldri kommer i direkte kontakt med ull, så også personer med sensitiv hud kan nyte varme ullbaserte plagg. Skal du sove ute i hengekøye eller telt i sommer er Bambull® perfekt som pysj om det brått blir litt kjølig. 

Denne artikkelen er utarbeidet av Splay og opprinnelig publisert i Nettavisen.