TUFTE WEAR

NYTT LIV TIL PAKNINGER

Vi i Tufte er glad i gjenbruk! At klær og ting får merverdi og kan leve lenge, det er et konsept vi liker og oppfordrer andre til å omfavne. Her kan du lese om hvordan vi tenker gjenbruk ved pakningsdesign.

SOKKER I PENNAL

Med gjenbruk og merverdi i bakhodet har vi laget flere pakninger som du ikke trenger kaste rett i søpla etter å ha tatt ut produktet. Tanken er at pakningen skal få et nytt liv.

Vi har designet en School Pack til barn; fire par fine sokker pakket sammen i et pennal av økologisk bomull – en superpraktisk gave til skolebarn! Her kan de små føttene holdes varme, og blyanter og fargestifter holdes på plass. Pennalet er laget i 100 % økologisk bomull. Har mini pennal allerede så kan det brukes til å huse tannbørsten på overnattingsbesøk eller viskelærsamlingen.

Vi har også pennalet fylt med fire par ullsokker, for kalde dager.

FINE GAVEESKER

Resten av våre gaveesker er laget i kjekke esker med lokk – disse er fine og robuste, og er helt topp til å oppbevare ting og tang. Klistremerkene på eskene er laget slik at du enkelt kan dra den av uten å skade esken, sett så på en sløyfe og gaven er klar til å gis bort. 

Etter bruk kan eskene bli til en garasje til lekebilene, en boks til fargeblyanter, en eske til bilder eller kanskje den kan brukes til å oppbevare spiker og skruer. 

Det er mange muligheter for å gi eskene et liv videre. Vi har selv vært på fabrikkene våre i Kina og sett hvordan fabrikkarbeiderne har brukt våre esker til å oppbevare nål, tråd og andre sysaker og småting. Det sparer planeten for mye støy og unødvendig søppel, og sånt blir vi glade av.

PYSJAMAS

Våre pysjamas-pakninger er laget av resirkulert polyester som har blitt satt sammen til fine pakninger, eller «sleeves» til våre pysjamaser. Denne sleeve’n kan fint brukes til å oppbevare dokumenter, bilder, magasiner, aviser, tegninger, klistremerker eller andre skatter som trenger et sted å bo. 

Tilfeldigvis er det også akkurat plass til en bærbar PC i pakningen til dame og herre, og en iPad eller tablet i barnepakningen. 

RESIRKULERBAR PAPP

Når det gjelder resten av pakningene våre så er disse laget av 100 % resirkulerbar papp, uten en eneste bit plast. Det er minimalt med lim i pakningene, de fleste er kun møysommelig brettet. 

I 2017 gjorde vi denne permanente endringen fra plastemballasje til papp, noe som bidrar til mindre produksjon og bruk av plast, og som også minker risikoen for at plast havner i naturen.