Lynrask levering med Porterbuddy*

FRI FRAKT OVER KR 999.

FÅ FØRST. BETAL SENERE.

Hva gjør vi?

Vi 💚 bambus!

For å gjøre klesproduksjon mindre ressurskrevende, er bambus et helt genialt sted å starte.

Vi har brukt bambus siden starten, og har ikke tenkt å gi oss. I motsetning til bomull vokser bambus raskt (opptil 1 meter i døgnet), krever lite vann og ingen sprøytemidler. Fordelene for miljøet er mange, og i tillegg blir klærne fantastisk myke. Ikke rart vi elsker bambus!

Fleece helt uten plast!

Fleece er et utskjelt materiale, med god grunn! Vi har gitt et løfte til oss selv og naturen at vi skal begrense bruken av plastfiber i klærne våre. Derfor har vi utviklet vår egen fleece – Falcon – laget av 100 % superfin merinoull. Denne er helt uten plast og syntetiske fibre.

Nei til Mulesing

Mulesing er et brutalt kirurgisk inngrep hvor huden rundt sauens haleparti blir skåret vekk, uten bedøvelse. Hensikten er å unngå at urin og avføring fester seg i hudfoldene som igjen fører til at fluer legger egg her. Vi velger å bruke ull fra gårder som ikke har denne praksisen, hvor bøndene heller vasker sauenes bakside, og dermed sparer dyrene for unødvendig smerte og ubehag.

Økologisk og resirkulert bomull

Det går med mye vann og sprøytemidler i produksjonen av tradisjonell bomull, derfor forsøker vi hele tiden å finne bedre alternativer. Økologisk bomull er et veldig godt alternativ, da dette er bomull dyrket uten bruk av kunstig gjødsling eller sprøytemidler, som forbedrer jordsmonnet og ofte krever mindre vann. Resirkulert bomull er laget av brukte klær eller overskudd fra annen tekstilproduksjon. Se våre plagg laget av økologisk eller resirkulert bomull her.

Emballasje med ni liv (minst)

Det vi bruker til å pakke inn våre produkter må vel kunne brukes til mer, tenkte vi. Resultatet er at vi har laget emballasje som kan brukes til andre ting, som f.eks vår pysjpakning som også fungerer som sleeve til bærbar PC, eller iPad dersom du kjøper barnestørrelsen. Vi har en firepakning med barnesokker som leveres i et pennal laget av økologisk bomull samt gaveesker hvor klistremerkene lett kan fjernes slik at eskene kan brukes til gaver, oppbevaring eller tusen andre ting. Vi leter stadig etter nye ideer til gjenbruk, har du en god idé hører vi gjerne fra deg her.

På vei til plastfritt!

Vi jobber hver dag for å kutte bruken av plast. Foreløpig har vi funnet et fullverdig alternativ til polyesterfleece gjennom vår egen ullfleece Falcon, som ikke inneholder noe plast og dermed begrenser utslippet av mikroplast. I tillegg kuttet vi i 2017 bruken av plast i alle våre pakninger. De lages nå i 100 % resirkulerbar papp. Har du gode ideer til hva annet vi kan gjøre? Send oss en melding her.

Ikke perfekt, men minst mulig ille

De mest miljøvennlige plaggene er de du ikke kjøper, men vi sørger i alle fall for at de du kjøper er så miljøvennlige som mulig. Det får vi blant annet til ved å sørge for at våre samarbeidspartnere og leverandører oppfyller kravene til en rekke sertifiseringer. Dette gir både oss og deg en trygghet for at dyrevelferd, utslipp, arbeidsforhold og mye annet ivaretas på en tilfredsstillende måte. Sertifiseringene er internasjonale, de viktigste av dem er Oeko-tex®, RDS, bluesign® og ISO – hva som skjuler seg bak bokstavene kan du lese mer om her.

Klær som varer

Det aller viktigste tiltaket er å redusere antall plagg hver og en av oss kjøper. Vi legger ikke skjul på at vi lever av å selge klær, men gjør alt vi kan for at det vi selger skal vare lenge og ikke bli umoderne. Derfor velger vi slitesterke og holdbare råmaterialer, som for eksempel merinoull. I tillegg samarbeider vi tett med våre designere for å lage kolleksjoner som er tidløse i design og fargevalg. Målet vårt er at det du kjøper av oss vil gi deg glede og nytte i mange, mange år.

Lukk (esc)

Forsinket levering med Postnord

På grunn av streik anbefaler vi de som kan å legge ordre med Porterbuddy da Postnord er rammet av streiken.

LES MER OM POSTNORD HER

Søk

Lagt i handlekurv